sunnuntai 27. elokuuta 2023

SAARIJÄRVI JA VENETSIALAISET

 Saarijärvellä, kahvit Friseessä ja sieltä kierrätyskeskukseen, joka on erittäin hyvin hoidettu paikka. Tosin nyt emme mitään löytäneet. Lauantaina Saarijärvellä on auki kaksi kirpputoria, joista toiselta vaimo osti kaksi lautasta. Alun perin oli aikomus käydä pitsat syömässä, mutta ostimmekin lohta kaupasta ja ajoimme mökille syömään.

Viime yönä ulkolämpötila oli vain viisi astetta. Otin kuvan auringonnousun aikaan:


Piispalassa ammuttiin illalla muutama ilotulitusraketti Venetsialaisten takia. Niin höppänöitä emme vielä ole, että olisimme menneet yöksi terassille nukkumaan.

Luetut:

109. Lehtonen Joel: PUTKINOTKO §§§½

531 s. Otava 1944 4.p AK

Juutas Käkriäinen perheineen hoitelee kehnosti eräänlaisena torpparina Aapeli Muttisen Putkinotkoa. Rangaistukseksi Aapeli lahjoittaa Juutakselle tämän röttelötorpan tontteineen. Tämä Putkinotko-trilogian viimeinen osa loppuu kesken, mutta jatkoa ei ilmestynyt. (Kansipaperiton)


110. Laulajainen Leena: PII JA AMETISTI §§

147 s. Tammi 1994 YK

Hieman kliseinen ja kiireinen ”matka ajan halki”. Sännätään siellä täällä, ametistin osuus jää epäselväksi ja Pii löytyy vasta viimeiseltä sivulta. Lasten fantasiaa.


111. Waltari Mika: KUKA MURHASI ROUVA SKROFIN? §§§

315 s. Otava 1951 5.p (1939) YK/RM

Edellisestä lukukerrasta on kauan, en muistanut, että loppu eroaa näin paljon Kassilan elokuvasta. Juonellisesti ja loogisesti jutussa ei ole kehumista, mutta kirjallisia ansioita on senkin edestä. Omistamistani kirjan eri painoksista tämä on lukuystävallisen isotekstinen.(Ei kansipaperia)

 

112. Waltari Mika: KOMISARIO PALMUN EREHDYS §§§

239 s. 1987 8.p. (1940) RM

Rygseckin sukua vaivaa sukurasitus, nimi suomennetaan Rykämöksi, mutta kirous ei haihdu. Komisario Palmu ratkoo murhat avustaja Virrasta huolimatta ja syyllinen passitetaan hoitoon. Leppoisa lukea, taas kerran.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...