torstai 31. elokuuta 2023

EI SANOIN - MUTTA TEOIN vihdoinkin

 Ajoimme Kuopioon, Kannonkoskella satoi mutta Kuopiossa oli pouta. 

Luettu:

113. Guareschi Giovanni: ISÄ CAMILLO VAUHDISSA §§§

276 s. SSKK 1980 (H. Hiisku ja U. Jokinen) RM

Kokoomateos, jossa otteita kaikista suomeksi julkaistuista. Parempi olisi lukea kirjat (5) kokonaisuuksina. Mutta lystiä oli näinkin.


114. Utrio Kaari VENDELA §§§

433 s. SSKK 1989 RM

Alussa Vendela näkee komean ritarin. Tiet erkanevat, Vendela kituu ja kärsii. Lopussa, kummankin avioliiton, muutaman murhan ja muun vääryyden jälkeen Vendela ja ritari menevät naimisiin. Välilläkin tapahtuu yhtä ja toista. Laskelmoitua viihdettä taitavasti tehtynä. Painoksessa on hävyttömän paljon painovirheitä.



115. Linna Väinö: TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA II §§§§

526 s. Wsoy 1960 2.p RM/YK

Sisällissota Suomessa. Puolueeton yritys kuvata tapahtumia, mutta puolueelliseksi menee. Eikä suotta. Luulisinpa teoksen kuvaavan ihmisen pahuutta, eikä siinä papin aamen ainakaan auta.

 

116. Tvarozek Eduard V.: SKIZO de la esperanta literaturo

92 s. Espero 2004 2.p YK

Suppea katsaus esperantonkieliseen kirjallisuuteen. Mukana etenkin alunperin esperantoksi kirjoitettuja teoksia lyhyine kirjailijakuvauksineen. Käännöskirjallisuudesta esillä vain ne kirjat, joiden kääntäjät ovat myös alkuperäisteoksia julkaisseet. 


Postiin oli tullut tilaamani kirja:

 

Kovakantinen, ehkä jälkisidottu. Nidotussa olisi ollut kansikuva, mutta hyvä näinkin. Teos on ollut hakusessa vuosikaudet. Finlandia-kirja toimitti kirjan nopeasti ja pätevästi, ja mukana seurasi ilmaiseksi Pulla-kirja:


Molemmat luen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...