tiistai 22. elokuuta 2023

Maakuntamatkailua ja Toppilaa

 Kävimme Iisalmessa. Kahvit joimme Väisäsen lihakaupan hallikahviossa ja lounaan söimme Olvi-hallissa. Siis Väisäsen lihaa ja Olvin olutta emme saaneet. Kotimatkalla kävimme Siilinjärven Elävässä kaupassa. Kirpputorit tuottivat vain yhden cd-levyn, joka olikin pilallinen, sekä kaksi kirjaa, joista fantasiakirja Tähtisumun vangit minulla on ennestään. Camillo on kokoomateos, parhaat palat kaikista suomennetuista Camillo-kirjoista.


Luettukin on:

106. Toppila Heikki: JA NIIN TULI KEVÄT TAAS §§§

334 s. Wsoy 1943 RM

Tökeröhän tämä on, mutta hauskalukuinen. Pohjoisen kylässä elelee maalaista jos minkälaista, ja Matti rakastuu lapsuudenystäväänsä Kaarinaan. Välillä odotellaan Palestiinan laivaa ja Mattia opetetaan metsäherraksi ja vikitellään vieraaseen naiseen, mutta toki lopulta kevät tulee ja pariskunta toisilleen lupautuu.


107. Arkkimandriitta Panteleimon: UNEN LAIVA

175 s. Wsoy 1994 AK

Teos kertoo Isä Johanneksen elämän viime hetkistä (1958) Uuden Valamon luostarissa. Johannes muistelee elämäänsä niin Laatokalla kuin Heinävedellä. Muutama vuosi sitten Johannes kanonisoitiin pyhittäjä Johannes Valamolaiseksi. Lämmin luettava.




108. Gordon Richard: LÄÄKÄRI LEMMEN PAULOISSA §§

222 s. Wsoy 1959 3.p (Annikki Palmén) YK

Umpikonservatiivista lääkärihössötystä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...